Αναζήτηση
Filters
Close

Πώς να κάνετε το brand σας δημοφιλές

Στον πυρετό των start-ups, καθημερινά δημιουργείται μια εταιρία, όχι απαραίτητα πολύ διαφορετική από την δική σας. Μπορεί να είναι τελείως καινοτόμος ή απλά να προσθέτει αξία ή να διαφοροποιείται στα σημεία, σίγουρα όμως ήρθε για να πάρει ένα μερίδιο αγοράς, με ότι και να σημαίνει αυτό.

Πώς μπορεί η φίρμα σου να επιβιώσει και να γίνει ακόμα πιο γνωστή στο κοινό; Υπάρχει κάποια μυστική συνταγή; Υπάρχουν κάποιες κρυφές τεχνικές;

Ευτυχώς όχι, απλά ακολουθώντας τις πιο βασικές διαδικασίες που περιγράφονται παρακάτω.

1. Κατακτώντας την ψυχολογία
Ξεκινώντας από την ψυχολογία των χρωμάτων, επιλέξτε ένα ή δύο χρώματα που θα συνδυάζονται μεταξύ τους και θα δηλώνουν το υποσυνείδητο μήνυμα που θέλετε να αποδώσετε.

Παράλληλα, μπορείτε να επιλέξετε και ένα moto που θα υποδηλώνει την αξία που λαμβάνει ο χρήστης ή πελάτης σας, ενώ θα καταλαβαίνει με τι ασχολείται η επιχείρηση σας άμεσα ή έμμεσα.

2. Δημιουργώντας την Εικόνα
Μετά την ψυχολογία των χρωμάτων και των σχημάτων, σειρά έχει να προσέξετε τι εικόνες θα επιλέξετε , από τις συνημμένες στα άρθρα που ανεβάζετε, μέχρι τα cover και την ιστοσελίδα σας. Πρέπει και εκεί, σύμφωνα με τις επιταγές του σημερινού marketing, να δίνουν το κύρος που χρειάζεται μαζί με ένα πνεύμα συνεργασίας και ανθρωποκεντρικότητας.

3. Marketing
Έχοντας πλέον δημιουργήσει την εικόνα, που πρέπει και επιθυμείτε, σειρά έχει η σύσταση του Marketing team and strategy. Αν πρόκειται για one man show επιχείρηση, είναι όπως καταλαβαίνετε αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί και αυτός ο τομέας από εσάς, γι’ αυτό απαραίτητα πρέπει να προσλάβετε είτε εντός, είτε με εξωτερική συνεργασία, τον σύμβουλο και την ομάδα, που θα φροντίσει την οργάνωση και προβολή της επιχείρησης σας.

4. Networking
Η δικτύωση, όπως ονομάζεται , δηλαδή η επαφή μέ άλλους επαγγελματίες ή ενδιαφερόμενους, είναι άλλη μια επένδυση περισσότερο χρόνου. Υπάρχουν πολλά οφέλη για τη δικτύωση, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Πηγαίνοντας έξω με "τι μπορώ να πάρω" στάση, μόνο άκαρπες θα είναι οι επαφές σας πριν ακόμα ξεκινήσετε. Αλλά, φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τι επιστρέφει το networking, όταν εφαρμόζεται αρμονικά:
• Οφέλη φιλίας
• Ευκαιρίες
• Συμβουλές
• Βοήθεια πάσης φύσεως
• Θετική Επιρροή

Συμπερασματικά, αν δημιουργείτε τώρα ένα brand ή απλά θέλετε να "βγείτε μπροστά" και να γίνετε εμφανείς και στο κοινό σας, ξεκινήστε με τα 4 παραπάνω βήματα και με στρατηγική και υπομονή, θα δείτε το ιδανικό αποτέλεσμα άμεσα.

Πηγή: semifind

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ BRAND MANAGEMENT

 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΚΑΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ του Jean-Noel Kapferer

Αντανακλώντας τον ρόλο και τη σημασία της Μάρκας στις σύγχρονες και απαιτητικές συνθήκες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το βιβλίο αποσκοπεί στην κατανόηση και αποτελεσματική διοίκηση της Μάρκας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

- Ενσωματώνει τα πλέον πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα.

- Διατηρεί μια μοναδική ισορροπία μεταξύ σύγχρονης θεωρίας και μελετών περιπτώσεων.

- Χρησιμοποιούνται μελέτες περιπτώσεων και παραδείγματα από όλο τον κόσμο που είναι σύγχρονα, ασυνήθιστα και όχι κοινότοπα.

- Τα παραδείγματα δεν περιορίζονται μόνο στα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα, καθώς αφορούν υπηρεσίες, βιομηχανικές αγορές και εταιρικές μάρκες.

- Περιέχει χρήσιμες συμβουλές, δείκτες αναφοράς και μεθοδολογία.

- Είναι πλούσιο σε σχήματα και πίνακες. 

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

top