Αναζήτηση
Filters
Close

Κριτική για το βιβλίο "Ζωή με αποτέλεσμα" από την Εύη Ξυραφά

Η Εύη Ξυραφά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, κατατάσσει το βιβλίο "Ζωή με αποτέλεσμα: εξισορρόπηση εργασιακής και προσωπικής ζωής" στη λίστα με τα βιβλία που πρέπει να διαβάσετε. Ακολουθεί η κριτική της:

"Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης που έχω διαβάσει. Από τη στιγμή που το διάβασα το κατέταξα αυτόματα στη λίστα των αγαπημένων μου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Rosili, οι οποίες εξειδικεύονται σε πανεπιστημιακά βιβλία σε σχέση με το Μάνατζμεντ και την επιχειρηματικότητα.

Το συγκεκριμένο βίβλο είναι επίσης ακαδημαϊκού  επιπέδου, αλλά διαβάζεται άνετα και από το ευρύ κοινό. Συμπυκνώνει τα πορίσματα ερευνών και επιστημονικών θεωριών, οι οποίες αναπτύχτηκαν στο Harvard Business School και σε άλλα ιδρύματα, σχετικά με την επιτυχία και την αποτυχία.

-Ποιες είναι οι κρίσιμες αποφάσεις που θα φέρουν ευτυχία και επιτυχία στη ζωή σας;

-Γιατί τόσοι άνθρωποι που κατέκτησαν την επιτυχία έφτασαν στα πενήντα τους με διαλυμένες οικογένειες, «φουσκωμένα» σώματα και κατεστραμμένη υγεία;

-Πώς θα οδηγήσετε τη ζωή σας σε ό,τι επιδιώκετε, χωρίς παράλληλα να θυσιάσετε την προσωπική σας ισορροπία;

Το βιβλίο αυτό δεν θα δώσει απάντηση σε κάθε ερώτημα. Δεν θα σας πει τι να σκεφτείτε. Αντ’ αυτού, στόχος είναι να σας μάθει πώς να σκέφτεστε όσον αφορά τη ζωή, αντλώντας μέσα από τη γνώση των μάνατζερ. Ουσιαστικά αν μάθετε να προβλέπετε τις συνέπειες των αποφάσεών σας με σχετική ακρίβεια θα μπορείτε να παίρνετε υπολογισμένα ρίσκα. Ακριβώς όπως κάνουν και οι επιτυχημένοι μάνατζερ ανά τον κόσμο. Για να το πετύχετε αυτό φυσικά,  χρειάζεστε εργαλεία. Αυτά τα εργαλεία σας προσφέρουν το βιβλίο, το οποίο παράλληλα εγγυάται την εγκυρότητα και αξιοπιστία τους λόγω του ακαδημαϊκού υπόβαθρου των συγγραφέων.

Αν νιώθετε ότι έχετε χάσει το νόημα στη ζωή σας ή ότι χρειάζεστε περισσότερη ισορροπία εργασίας-ζωής σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε το βιβλίο αυτό. Μπορείτε να το δείτε επίσης και ως έναν οδηγό για το μέλλον σας. Παρέχει την κατάλληλη μεθοδολογία που θα σας βοηθήσει να πάρετε τις κρίσιμες αποφάσεις στη ζωή.

-Ποια δουλειά να διαλέξω;

-Να ζήσω στην Ελλάδα ή να μεταναστεύσω στο εξωτερικό;

-Πόσο χρόνο και ποιο πρέπει να αφιερώσω στην οικογένειά μου;

Είναι επιτακτική η ανάγκη να βασίσουμε τις αποφάσεις μας σε στέρεη επιστημονική γνώση. Και πάνω απ’ όλα να χτίσουμε μια νέα αντίληψη  για το τι σημαίνει ζωή με αποτέλεσμα. Είναι λυπηρό να βλέπεις ότι αυτοί που δυστυχούν είναι ακριβώς αυτοί που πέτυχαν ό,τι ήθελαν: χρήμα, δόξα, δύναμη και επιτυχία. Ή μήπως τελικά όλα αυτά δεν είναι αυτά που ήθελαν;

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, θα πρέπει οι άνθρωποι να αλλάξουν νοοτροπία. Γιατί όπως λέει και ο Αϊνστάιν: «Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα όταν παραμένεις στο ίδιο επίπεδο σκέψης που σου προκάλεσε το πρόβλημα». Η αλλαγή τρόπου σκέψης ή αλλιώς αλλαγή νοοτροπίας είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης. Ευτυχώς όμως, η προσωπική ανάπτυξη αρχίζει να αναπτύσσεται σημαντικά. Το ίδιο και η αξιόλογη βιβλιογραφία σε σχέση με αυτή. Το παρόν βιβλίο σίγουρα ανήκει στην αξιόλογη βιβλιογραφία!"

Πηγή: Flowmagazine  

top