Αναζήτηση
Filters
Close

Κριτική για το βιβλίο "Αναπτύξτε Ταχύτητα"

Η business coach Δήμητρα Ζερβάκη παρουσιάζει το βιβλίο "Αναπτύξτε Ταχύτητα: Συγχρονίστε τα 9 γρανάζια και απογειώστε την επιχείρησή σας". Την ευχαριστούμε θερμά!

"Αναπτύξτε Ταχύτητα. Συγχρονίστε τα 9 Γρανάζια και Απογειώστε την Επιχείρησή σας" Ένα βιβλίο που το επέλεξα ανάμεσα στα 10 καλύτερα βιβλία που διάβασα το 2016. Ο βασικότερος λόγος;

Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην αξία της ταχύτητας. Πιστεύει στη δύναμη της ταχύτητας, η οποία όμως πηγάζει από τη βαθιά βιωματική γνώση. Πιστεύει σε εκείνη την ταχύτητα που είναι το αποτέλεσμα και όχι το ζητούμενο. Ο τίτλος του βιβλίου προτρέπει τους αναγνώστε να αναπτύξουν ταχύτητα στο τεστάρισμα και στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών. Τους προτρέπει να παίρνουν γρήγορες αλλά και εύστοχες αποφάσεις για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν με μία επιχειρηματική ιδέα ή αν θα πρέπει να εγκαταλείψουν ή ακόμα κι αν θα πρέπει να αλλάξουν ρότα. Άρα ο βασικότερος λόγος που λάτρεψα αυτό το βιβλίο είναι ότι ουσιαστικά προτρέπει τους ανθρώπους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν να σπεύδουν βραδέως. Να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν χωρίς καθυστέρηση, αλλά και με προσοχή, χωρίς να είναι βιαστικοί, ώστε να αποφύγουν τα λάθη και τις παγίδες.

Όμως δεν μένει εκεί. Κι αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που θεωρώ ότι αυτό το βιβλίο είναι must. Δεν προτρέπει μόνο τους αναγνώστες να πατήσουν γκάζι. Προσφέρει κι εκείνο το δομημένο πλαίσιο, τα απαραίτητα εκείνα business εργαλεία, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα επιχειρηματικά εγχειρήματα αποτελεσματικά. Εκπαιδεύει, με απλό και πρακτικό τρόπο, μέσα από ερωτήσεις, ασκήσεις και οπτικοποιημένο υλικό,  τους  υπάρχοντες αλλά και τους δυνητικούς entrepreneurs, στην εφαρμογή των καλών εκείνων πρακτικών που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες αλλά και επιτυχημένες στην αληθινή, στην πραγματική επιχειρηματικότητα.

Το δομημένο αυτό πλαίσιο, οι συγγραφείς του βιβλίου το ονόμασαν «Μοντέλο των 9 Γραναζιών» και τα 9 αυτά γρανάζια που πρέπει να συγχρονιστούν ώστε να επιχειρηματικά projects να στεφθούν με επιτυχία είναι:

  • Πελάτες
  • Έντονη ικανοποίηση
  • Προσέλκυση πελατών
  • Επιχειρησιακό μοντέλο
  • Εταίροι
  • Ανταγωνιστές
  • Δραστηριοποίηση σε παγκόσμια κλίμακα
  • Ομάδα
  • Έλεγχος πραγματικότητας

Ο τρίτος λόγος που συνιστώ αυτό το βιβλίο είναι ότι συνοδεύεται και από ένα μετα-καινοτόμο προϊόν, μία διαδραστική, παιχνιδοποιημένη ιστοσελίδα. Αυτή η ιστοσελίδα παρέχει  τη δυνατότητα στους υπάρχοντες επιχειρηματίες αλλά και σε εκείνους που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα την οποία έχουν μετατρέψει σε επιχειρηματική ευκαιρία, να αξιολογήσουν το επιχειρησιακό τους μοντέλο, μέσα από μία σειρά ερωτήσεων, και να λάβουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωσή του.

Ζούμε σε μια εποχή «γρήγορη». Όλοι μας απαιτούμε άμεσες αλλά και ποιοτικές λύσεις/απαντήσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες μας. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες, αξία δηλαδή, όμως θα πρέπει να το κάνουν σε χρόνο dt. Σ’ αυτήν τους την προσπάθεια μπερδεύουν την ταχύτητα με τη βιασύνη. Το ταξίδι της σύλληψης, της ανάπτυξης, της υλοποίησης και της διάδοσης μιας επιχειρηματικής ιδέας που μετατρέπεται σε ένα προϊόν/υπηρεσία που χρειάζεται ο κόσμος αλλά και ο πλανήτης Γη είναι δύσκολο αλλά και θετικά προκλητικό. Θα πρέπει, με κάθε τρόπο, να μάθουμε να δοκιμάζουμε, να τολμούμε, να μην το βάζουμε ποτέ κάτω και να προχωρούμε πάντα μπροστά, πατώντας γκάζι αλλά χωρίς να βιαζόμαστε. Για να μειώσουμε λοιπόν τις πιθανότητες αποτυχίας αλλά παράλληλα να είμαστε και αποτελεσματικοί «speedjunkies» επιχειρηματίες, που λειτουργούν αειφορικά, χρειαζόμαστε πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες γνώσεις. Αυτό το βιβλίο μας τις παρέχει!

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο εδώ 

top