Αναζήτηση
Filters
Close

Thompson Henry

Ο Henry Thompson είναι ένας διεθνής οικονομολόγος του οποίου η έρευνα εστιάζεται στην εφαρμογή αλλά και στην επέκταση της οικονομικής θεωρίας. Ένα από τα βασικά ενδιαφέροντά του είναι ο εμπλουτισμός της θεωρίας εμπορίου με παραμέτρους που αφορούν πρώτες ύλες και πηγές ενέργειας – πέρα από τις κλασσικές των εισροών κεφαλαίου και εργασίας – κάτι που θα βελτιώσει την κατανόηση των γενεσιουργών αιτιών και των αποτελεσμάτων του διεθνούς εμπορίου.


Έχει εκδώσει περίπου 80 άρθρα σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές, ενώ έχει συμμετάσχει με κεφάλαια του σε 2 συλλογικούς τόμους. Κατά τη δεκαετία του 1990, κατέλαβε την 156η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των οικονομολόγων, με βάση τον αριθμό των δημοσιευμένων άρθρων του στα οικονομικά.


Κατά τη διάρκεια της 25ετούς καριέρας του, έχει δώσει 46 σεμινάρια και 41 παρουσιάσεις, ενώ έχει διδάξει 21 διαφορετικά οικονομικά αντικείμενα και έχει επιβλέψει 13 διδακτορικές διατριβές.


Είναι κριτής σε ένα μεγάλο αριθμό ακαδημαϊκών περιοδικών, ενώ συμμετέχει στο editorial board των περιοδικών Review of International Economics, International Economics and Finance Journal και International Review of Empirical Economics. Διετέλεσε Ταμίας της Διεθνούς Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Ένωσης (International Economics and Finance Society – IEFS) για μια περίοδο 9 χρόνων και ήταν για 12 χρόνια ο εκδότης του ηλεκτρονικού IEFS Newsletter, που αποστελλόταν σε 1.000 οικονομολόγους διεθνώς. Έχει δώσει διαλέξεις σε πλήθος πανεπιστημίων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Rijeka στην Κροατία.


Έχει παρουσιάσει άρθρα του σε συναντήσεις του Canadian Economics Association, του International Economics & Finance Society/UK στο Ηράκλειο Κρήτης, του Research Center for International Economics στο Duisburg, και του Society for Advancement of Economic Theory στη Ρόδο. Το καλοκαίρι του 2004, στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το Fulbright, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Zagreb στην Κροατία, ενώ είναι ερευνητικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας της Κροατίας και του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (Economics Research Institute) της Κροατίας.

Thompson Henry : δες τα βιβλία!

Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

Παρέχει χρήσιμα εργαλεία και μεθόδους για τη διερεύνηση των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και του Διεθνούς Εμπορίου.
€29,40
€26,46

top