Αναζήτηση
Filters
Close

Κοέν Σάνδρα

H Σάνδρα Κοέν είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογιστικής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994) και κάτοχος διπλώματος ΜΒΑ (1996) και Διδακτορικού στη Λογιστική (2001) από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Έχει διδάξει επανειλημμένως τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα της Λογιστικής Δημόσιου Τομέα, της Λογιστικής Κόστους, της Διοικητικής Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Είναι μέλος στην ""Επικουρική Ομάδα Εργασίας για την υιοθέτηση των EPSAS"" και Co-chair στο Permanent Study Group ΧΙΙ - Public Sector Financial Management του European Group for Public Administration. Έχει άδεια Λογιστή- Φοροτεχνικού Α? τάξης από το 2002. Επίσης έχει υπάρξει βασική ερευνήτρια σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε όπως το e-FISCAL, το e-IRGSP-2 και το FASTER καθώς και σε μια σειρά από εθνικά έργα. Είναι μέλος του Σώματος Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) της ΕΛΤΕ. Έχει εργαστεί ως μέλος ομάδων εργασίας εκπόνησης μελετών για λογαριασμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) τόσο στο χώρο τηλεπικοινωνιών όσο και των ταχυδρομείων και είναι επί σειρά ετών σύμβουλος του ΟΤΕ σε θέματα κοστολόγησης.

Επιστημονικές εργασίες της κας Κοέν έχουν δημοσιευτεί σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά όπως: Financial Accountability and Management, International Review of Administrative Sciences, Accounting Forum, Omega, European Journal of Operational Research, Applied Financial Economics, Journal of Applied Accounting Research, Managerial Auditing Journal, The Learning Organization, Global Business and Economics Review, Public Money and Management, International Journal of Accounting, Auditing and Performance Evaluation, Journal of Intellectual Capital, Journal of Grid Computing and Telecommunications Policy. Ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικό αριθμό διεθνών συνεδρίων με το σύστημα των κριτών. Επίσης, έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά επαγγελματικά περιοδικά και είναι συν-συγγραφέας σε τρία βιβλία στους επιστημονικούς χώρους της Διοικητικής Λογιστικής, της Λογιστικής Κόστους και των Λογιστικών Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και σε ένα βιβλίο για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Δημοσίου Τομέα (IPSAS). Στα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η μελέτη της αναμόρφωσης των λογιστικών συστημάτων για το Δημόσιο Τομέα, η εξέταση της λειτουργίας των συστημάτων διοικητικής λογιστικής στις επιχειρήσεις καθώς και η αποτύπωση του διανοητικού κεφαλαίου. 

top