Αναζήτηση
Filters
Close

Χαλικιάς Ιωάννης

Ο Ιωάννης Χαλικιάς είναι Καθηγητής Ποσοτικής Ανάλυσης στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπούδασε Οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη London School of Economics (M.Sc. στη Στατιστική) και στο University of Warwick (Ph.D. στα Οικονομικά).

Έχει διδάξει στο Surrey European Management School (University of Surrey) και στο Strathclyde Graduate Business School (University of Strathclyde).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια με αντικείμενο την εφαρμογή των ποσοτικών μεθόδων στο Μάρκετινγκ, τα χρηματοοικονομικά, την έρευνα αγοράς, προβλέψεις κ.λπ.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων, καθώς και μεγάλο αριθμό τεχνικών αναφορών.

Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική και συμβουλευτική εμπειρία, έχοντας εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών για πολυεθνικές επιχειρήσεις, πρεσβείες και κρατικούς οργανισμούς. Έχει διατελέσει σύμβουλος διαχείρισης (Project Manager) σε δύο Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας), Πρόεδρος Δ.Σ. της ΜΟΔΑ ΧΡΩΜΑ ΑΕ Βιομηχανία Συνθετικού Δέρματος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Μέλος Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του ΟΠΑ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ορθής Πρακτικής.

Ο καθηγητής Χαλικιάς είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Χαλικιάς Ιωάννης : δες τα βιβλία!

Στατιστική

Παρουσιάζει με απλό τρόπο και πρακτικά παραδείγματα όλες τις μεθόδους της ποσοτικής ανάλυσης των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τα στελέχη επιχειρήσεων.
€62,12
€55,91

Στατιστική - 4η Έκδοση

Παρουσιάζει με απλό τρόπο και πρακτικά παραδείγματα όλες τις μεθόδους της ποσοτικής ανάλυσης των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τα στελέχη επιχειρήσεων.
€54,99
€49,49

top