Αναζήτηση
Filters
Close

Μπέκου-Θεοδωράτου Μαρία

Η Μαρία Θεοδωράτου - Μπέκου είναι κλινική και συμβουλευτική ψηχολόγος, κάτοχος D.E.S.S. και αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Εκπαιδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έρευνα της και η παρέμβαση - συμβουλευτική ομάδας - έχει πραγματοποιηθεί σε σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. Πάτρας.Από το 1994 διδάσκει στο Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας, στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Λογοθεραπείας της Σχλής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, διεθνή και πανελλήνια, με 30 ανακοινώσεις.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε περιοδικά με σύστημα κριτών, όπως ο ""Παιδαγωγικός Λόγος"", ""Η Νοσηλευτική"" και επιστημονικά περιοδικά με κύρος όπως η ""Κοινωνική Εργασία"" και το γερμανικό περιοδικό ""Unser Weg"".

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και οι εργασίες της επικεντρώνονται σε θέματα συμβουλευτικής, όπως η συμβουλευτική ομάδας, η σχέση εκπαιδευτικού ή / και ψυχολόγου με τους μαθητές και ιδιαίτερα τους εφήβους· η ψυχολογική ωριμότητα, οι στρατηγικές διαχείρισης και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.Έχει εργαστεί ιδιωτικά για αρκετά χρόνια ως κλινική και συμβουλευτική ψυχολόγος.

top