Αναζήτηση
Filters
Close

Γεώργιος Κοτσερίδης

Ο Καθ. Γιώργος Κοτσερίδης αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωπονίας- Κατεύθυνση Επιστήμης Τροφίμων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1993.  Στην συνέχεια σπούδασε Οινολογία στο Faculte de Pharmacie του Montpellier και το 1995 πήρε και τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Ampelologie-Oenologie (D.E.A.) από το Faculte dOenologie του Bordeaux. Με υποτροφία του ιδρύματος Ι.Κ.Υ.  ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το 1999 το διδακτορικό του δίπλωμα στη Οινολογία, στα ποικιλιακά αρώματα του Merlot και Cabernet Sauvignon στο Πανεπιστήμιο του Βordeaux. Κατά την παραμονή του στην Γαλλία εργάστηκε στα Chateau La Fleur Petrus, Chateau Magdelaine και Chateau Calon Segur.

Το 2003  άρχισε να εργάζεται ως λέκτορας ΓΠΑ και υπηρετεί πλέον ως Καθηγητής Οινολογίας και ως διευθυντής του αντίστοιχου εργαστηρίου από το 2015. Eπίσης διευθύνει το Μεταπτυχιακό Οινολογίας του ΓΠΑ. Tην περίοδο 2011-2013 εργάστηκε ως Καθηγητής μεταφοράς τεχνογνωσίας στα οινοποιεία του Ontario, για λογαριασμό του CCOVI, Brock University. Τα τελευταία χρόνια συμβουλεύει πολλά γνωστά οινοποιεία για την παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων μέσω των εταιρειών Oenolysis και Innovino.

Ερευνητικά ασχολείται με την επίδραση αμπελουργικών πρακτικών στην ποιότητα των σταφυλιών και των οίνων, με το οινικό δυναμικό των ποικιλιών, με την ταυτοποίηση πτητικών συστατικών του αρώματος των οίνων, με την επίδραση  στελεχών ζυμομυκήτων στο άρωμα των οίνων, με την επίδραση του βαρελιού στους οίνους και τα υλικά που εκχυλίζονται από αυτό στους οίνους και τα αποστάγματα. Έχει πάνω από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές  και 80 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος και συντονιστής ερευνητικών προγραμμάτων, κριτής επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και ιδρυτικο στέλεχος καθώς και associated editor στο ευρωπαϊκό περιοδικό αμπελουργίας – οινολογίας το Oeno One.

Γεώργιος Κοτσερίδης : δες τα βιβλία!

Χημεία και Βιοχημεία - Ωρίμανση και Βελτίωση των Οίνων

Εξηγεί τη σημαντική χημεία του οίνου στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
€49,99
€44,99

Χημεία και Βιοχημεία Οίνου - Οινοποίηση

Μάθετε πώς να παράγετε οίνους ανώτερης ποιότητας, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις κατανάλωσης.
€49,95
€44,96

top