Αναζήτηση
Filters
Close

Andrew L. Waterhouse

Ο Andrew L. Waterhouse, είναι καθηγητής στο Τμήμα Αμπελουργίας και Οινολογίας, του Πανεπιστημίου Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο Andrew Waterhouse πήρε το διδακτορικό του στη βιολογική χημεία από το UC Berkeley και είναι χημικός οίνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια από το 1991. Διδάσκει ανάλυση οίνου, χημεία οίνου σε μεταπτυχιακό επίπεδο και ένα εισαγωγικό σεμινάριο οίνου στο διαδίκτυο. Επίσης είναι Πρόεδρος του προγράμματος Αμπελουργικών και Οινολογικών σπουδών.

Το ερευνητικό του εργαστήριο έχει αναφέρει βασικές αντιδράσεις οξείδωσης του οίνου και έχει αναπτύξει νέες μεθόδους για την ανάλυση των συστατικών του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούν LC-MS με φιλτράρισμα ισοτόπων, καθώς και τεχνικές NMR. Η έρευνα του επικεντρώνεται στα φαινολικά συστατικά του οίνου, ενώσεις δρυός και προϊόντα οξείδωσης. Επιπλέον, το εργαστήριό του ασχολήθηκε με τα μεταβολικά προϊόντα των φαινολικών συστατικών. Δημοσιεύει σε πολυάριθμα διεθνή περιοδικά στους τομείς της χημείας και της γεωργίας και εργάζεται ως επικεφαλής συντάκτης στο περιοδικό ScienceofFoodandAgriculture. 

Andrew L. Waterhouse : δες τα βιβλία!

Χημεία και Βιοχημεία Οίνου: Από την Θεωρία στην Οινοποίηση

Εξηγεί τη σημαντική χημεία του οίνου στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αποτελεί σημείο αναφοράς για επιστήμονες και επιστημονικά καταρτισμένους οινοποιούς.
Τηλεφωνήστε για τιμή
top