Αναζήτηση
Filters
Close

Τέλος οι πολιτικές διαφημίσεις από το Twitter

Tέλος τα πολιτικά «τιτιβίσματα»  από τις 22 Νοεμβρίου ύστερα από την απόφαση του διευθύνοντα σύμβουλου του Twitter JackDorsey να απαγορευθούν οι πολιτικές διαφημίσεις, επικαλούμενος τη μεγάλη απήχηση  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα των πολιτικών, τα οποία θεωρεί αρκετές φορές παραπλανητικά. Λάδι στη φωτιά έριξε  το παραπλανητικό βίντεο του Donald Trump το Σεπτέμβριο με στόχο τον Joe Biden, το οποίο κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν «κατέβασαν». Από την άλλη το Facebook δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση και θα συνεχίσει να δέχεται πολιτικές διαφημίσεις στην πλατφόρμα του. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραμένει ανένδοτος στη στάση του, ακόμα και αν η απόφαση να μην ελέγχονται οι διαφημίσεις για το περιεχόμενό τους (αν ανταποκρίνονται δηλαδή στην πραγματικότητα) έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική.

Τέλος οι πολιτικές διαφημίσεις από το Τwitter

 

Η απόφαση αυτή οδηγεί τα δύο ισχυρά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μεγάλη διαμάχη, με το Twitter  να πιστεύει ότι τα πολιτικά μηνύματα είναι παραπλανητικά και να τα απαγορεύει, ενώ το Facebook στηρίζει την άποψη ότι καθένας έχει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και επομένως τη διαφήμιση.

Η απόφαση αυτή θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο socia lmedia marketing για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε απλά, κατανοητά και πρακτικά από  το νέο βιβλίο  «Oδηγός Social Media Marketing» από τις εκδόσεις  Rosili

top