Αναζήτηση
Filters
Close

Η Παραγωγικότητα είναι συνήθεια

To Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και όλοι σκεφτόμαστε πώς θα περάσουμε το χρόνο μας παραγωγικά και τι θα κάνουμε για να ξεκουραστούμε.Όμως κάθε φορά αναβάλλουμε ό,τι δημιουργικό έχουμε σκεφτεί ή  περνάμε το χρόνο μας άσκοπα και καταπιανόμαστε με ανούσιες εργασίες που φαινομενικά έχουν αποτέλεσμα. Την Κυριακή καταλήγουμε κουρασμένοι και με τύψεις γιατί δεν κάναμε κάτι πραγματικά παραγωγικό. Σας είναι γνώριμο αυτό; Μην ανησυχείτε.

 

Όπως αναφέρει o επαγγελματικός σύμβουλος, ομιλητής και συγγραφέας Ben Elijah: «H παραγωγικότητα δεν καθορίζεται από την ποσότητα αυτών που μπορείτε να παράγετε ή από το πόσο έξυπνα μπορείτε να εργαστείτε, αλλά ούτε και από την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ούτε, όμως, καθορίζεται από την ικανότητά σας να διακριθείτε σε μια δουλειά που μισείτε. Είναι περισσότερο θέμα ελέγχου και σαφούς αντίληψης-έλεγχος του ίδιου σας του εαυτού και των  πόρων σας, καθώς και σαφής αντίληψη για να κρίνετε τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι αξίζει την προσοχή σας»

Πώς μπορούμε να κάνουμε το χρόνο μας πιο παραγωγικό; Όπως έχει πει και ο Αριστοτέλης  «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα». Στηριζόμενος σε αυτό  ο Ben Elijah θεωρεί πως  η παραγωγικότητα μπορεί να συστηματοποιηθεί σε 8 συνήθειες, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του «Παραγωγικές Συνήθειες: 8 Τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί» από τις εκδόσεις Rosili.

top