Αναζήτηση
Filters
Close

Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

Η 21η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας από την UNESCO και μας δίνει αφορμή να σκεφτούμε τι είναι η φιλοσοφία.  Θεωρείτε ότι η Φιλοσοφία είναι κάτι «βαρύ» και απευθύνεται σε κόσμο με εξειδικευμένη γνώση και πολύ χρόνο για να τη μελετήσει σε βάθος; Μπορεί να κάνετε και λάθος. Η φιλοσοφία ασχολείται με πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως τους τρόπους να ζήσουμε καλύτερα, να συμπεριφερόμαστε σωστά και ηθικά, πώς να επιχειρηματολογούμε, ακόμα και να πετύχουμε τους στόχους που εμείς οι ίδιοι έχουμε θέσει.

Κάποια  σημαντικά φιλοσοφικά  ζητήματα είναι η ευτυχία στη ζωή μας, η επιτυχία και οι τρόποι να ανταπεξέλθουμε σε  δυσκολίες. Η φιλοσοφία σίγουρα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι βαθύ που απαιτεί γνώσεις. Στη βασική της μορφή, όμως, δίνει λύσεις σε ερωτήματα, που όλους μας βασανίζουν και αν απαντηθούν σωστά μπορεί να βελτιώσουν τη δική μας ζωή, των γύρω μας ακόμα και της κοινωνίας που ζούμε.

Αν θέλετε ένα καλό σημείο εκκίνησης για τα  παραπάνω ζητήματα , οι εκδόσεις Rosili μπορούν να σας δώσουν απλά και κατανοητά τις απαντήσεις μέσα από τα βιβλία «Φράσεις που μ’ έμαθαν να ζω» και «Ζωή με Αποτέλεσμα».

top