Search
Filters
Close

David Jeffery

Ο Δρ. David Jeffery, εργάζεται στη Σχολή Γεωργίας, Τροφίμων και Οίνου, στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Αυστραλία.

Ο David Jeffery πήρε το διδακτορικό του στη συνθετική οργανική χημεία από το Πανεπιστήμιο Flinders και έχει ασχοληθεί με τη χημεία του κρασιού για πάνω από μια δεκαετία αρχικά ως ερευνητής στο Australian Institute of Wine Research πριν περάσει στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας το 2010. Διδάσκει χημεία οίνου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, παρέχοντας θέματα σχετικά με τη σταθεροποίηση, τη διευκρίνιση, την απόσταξη, το άρωμα του κρασιού, τις πολυφαινόλες και τις αναλυτικές μεθόδους. Βοήθησε επίσης να αναπτύξει και να παραδώσει ένα δωρεάν online εκπαιδευτικό πρόγραμμα οίνου που ονομάζεται Wine 101x, το οποίο προσφέρεται στην πλατφόρμα EdX.

Οι ερευνητικές περιοχές του επεκτείνονται σε πολλές πτυχές της χημείας του κρασιού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολυφαινόλες και τις ενώσεις αρωμάτων και τους προδρόμους τους. Χρησιμοποιεί την εμπειρία του στην συνθετική οργανική χημεία και την απομόνωση, τον καθαρισμό και τον χαρακτηρισμό των φυσικών προϊόντων, καθώς και την εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή αναλυτικών μεθόδων, για τη βελτίωση της κατανόησης της χημείας σταφυλιών και οίνου, ιδιαίτερα σε σχέση με τη χημική σύνθεση και την ποιότητα.

David Jeffery : string.authorbooks

Χημεία και Βιοχημεία Οίνου: Από την Θεωρία στην Οινοποίηση

Εξηγεί τη σημαντική χημεία του οίνου στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αποτελεί σημείο αναφοράς για επιστήμονες και επιστημονικά καταρτισμένους οινοποιούς.
Call for pricing
top