Αναζήτηση
Filters
Close

Χημεία και Βιοχημεία Οίνου: Από την Θεωρία στην Οινοποίηση

Εξηγεί τη σημαντική χημεία του οίνου στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αποτελεί σημείο αναφοράς για επιστήμονες και επιστημονικά καταρτισμένους οινοποιούς.
Συγγραφείς: Andrew L. Waterhouse , Gavin Sacks , David Jeffery
Τηλεφωνήστε για τιμή
Αποστολή: 24 ώρες

Η χημεία του οίνου είναι ένα επιστημονικό αντικείμενο που εμπνέει και προκαλεί με την πολυπλοκότητά του και, ενώ αυτό είναι ενδιαφέρον, μπορεί επίσης να αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω κατανόηση. Στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να εξηγήσει τη σημαντική χημεία του οίνου στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για επιστήμονες και επιστημονικά καταρτισμένους οινοποιούς. 

Πιο συγκεκριμένα το παρόν σύγγραμμα:
  • Παρουσιάζει μια περίληψη των χημικών ενώσεων που βρίσκονται στον οίνο, τις βασικές χημικές τους ιδιότητες και τη συμβολή τους στη σταθερότητα του οίνου και τις αισθητικές ιδιότητες.
  • Εστιάζει στους μηχανισμούς χημικής και βιοχημικής αντίδρασης οι οποίοι είναι κρίσιμοι για τη διαδικασία παραγωγής οίνων όπως η ζύμωση, η ωρίμανση, οι φυσικοχημικοί διαχωρισμοί και οι προσθήκες.
  • Περιλαμβάνει μελέτες περίπτωσης που δείχνουν πώς η χημεία μπορεί να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του χρώματος, του αρώματος, της γεύσης, της ισορροπίας, της σταθερότητας και της ποιότητας του οίνου. 
 
 
Σε ποιους απευθύνεται:
 Το βιβλίο έχει ως στόχο να καθοδηγήσει τον αναγνώστη, ο οποίος ίσως έχει μόνο μια βασική γνώση της χημείας, να εξηγήσει ορθολογικά ή να προβλέψει τα αποτελέσματα των χημικών αντιδράσεων που συμβάλλουν στην ποικιλία που παρατηρείται στους οίνους.
Αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές, τους οινοπαραγωγούς και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα να προβλέψουν τις επιπτώσεις των επεξεργασιών και των διαδικασιών οίνου ή να ερμηνεύσουν πειραματικά αποτελέσματα με βάση την κατανόηση των κυριότερων χημικών αντιδράσεων που μπορεί να εμφανιστούν στον οίνο.

Η χημεία του οίνου είναι ένα επιστημονικό αντικείμενο που εμπνέει και προκαλεί με την πολυπλοκότητά του και, ενώ αυτό είναι ενδιαφέρον, μπορεί επίσης να αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω κατανόηση. Στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να εξηγήσει τη σημαντική χημεία του οίνου στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για επιστήμονες και επιστημονικά καταρτισμένους οινοποιούς. 

Πιο συγκεκριμένα το παρόν σύγγραμμα:
  • Παρουσιάζει μια περίληψη των χημικών ενώσεων που βρίσκονται στον οίνο, τις βασικές χημικές τους ιδιότητες και τη συμβολή τους στη σταθερότητα του οίνου και τις αισθητικές ιδιότητες.
  • Εστιάζει στους μηχανισμούς χημικής και βιοχημικής αντίδρασης οι οποίοι είναι κρίσιμοι για τη διαδικασία παραγωγής οίνων όπως η ζύμωση, η ωρίμανση, οι φυσικοχημικοί διαχωρισμοί και οι προσθήκες.
  • Περιλαμβάνει μελέτες περίπτωσης που δείχνουν πώς η χημεία μπορεί να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του χρώματος, του αρώματος, της γεύσης, της ισορροπίας, της σταθερότητας και της ποιότητας του οίνου. 
 
 
Σε ποιους απευθύνεται:
 Το βιβλίο έχει ως στόχο να καθοδηγήσει τον αναγνώστη, ο οποίος ίσως έχει μόνο μια βασική γνώση της χημείας, να εξηγήσει ορθολογικά ή να προβλέψει τα αποτελέσματα των χημικών αντιδράσεων που συμβάλλουν στην ποικιλία που παρατηρείται στους οίνους.
Αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές, τους οινοπαραγωγούς και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα να προβλέψουν τις επιπτώσεις των επεξεργασιών και των διαδικασιών οίνου ή να ερμηνεύσουν πειραματικά αποτελέσματα με βάση την κατανόηση των κυριότερων χημικών αντιδράσεων που μπορεί να εμφανιστούν στον οίνο.
Προδιαγραφές προϊόντων
ISBN 978-618-5131-64-7
Έκδοση/Ημερομηνία 1η/2020
Σελίδες 568
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17Χ24
Κωδικός Εύδοξος 86057251
Περιεχόμενα Βιβλίου Περιεχόμενα
Προδιαγραφές προϊόντων
ISBN 978-618-5131-64-7
Έκδοση/Ημερομηνία 1η/2020
Σελίδες 568
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17Χ24
Κωδικός Εύδοξος 86057251
Περιεχόμενα Βιβλίου Περιεχόμενα
top