Αναζήτηση
Filters
Close

Τριχοπούλου Άννα

Η Άννα Τριχοπούλου ανήκει στη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης). Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Κέντρου στήριξης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των γυναικών «ΕΡΓΑΝΗ», ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου κατά το χρονικό διάστημα (1991-2003). Ήταν συντονίστρια ευρωπαϊκών δικτύων για τη γυναικεία απασχόληση και επιχειρηματικότητα, ενώ συμμετείχε ως εισηγήτρια σε πλέον των 100 διεθνών και εθνικών συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων για τα θέματα της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των γυναικών.

Διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (1998-2003). Επίσης εργάστηκε ως Διδάσκουσα στη Σχολή Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο μάθημα «κοινωνιολογία μειονοτικών ομάδων». Κατά τη χρονική περίοδο 2010-2011 ήταν Διοικήτρια του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, ΝΠΔΔ εποπτευόμενου από το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με εξυπηρετούμενο πληθυσμό παιδιά και εφήβους με ελαφρά και μέτρια νοητική υστέρηση.

Είχε εκλεγεί Πρόεδρος του Δ.Σ του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων το χρονικό διάστημα 2002-2008. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού και επιστημονικών άρθρων καθώς και συντονίστρια ερευνών σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας γυναικών, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, απασχόλησης ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κοινωνικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες, κοινωνικής πολιτικής και δημόσιας διοίκησης.

Τριχοπούλου Άννα : δες τα βιβλία!

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Ολοκληρωμένη μελέτη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και του ρόλου της ως μια πιθανής διεξόδου από την κρίση.
Τηλεφωνήστε για τιμή
top