Αναζήτηση
Filters
Close

Κυριακίδου Ολίβια

Η Ολίβια Κυριακίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το London School of Economics και PhD από το University of Surrey, στο οποίο και εργάστηκε ως Λέκτορας Oργανωσιακής Συμπεριφοράς μετά τη λήψη του διδακτορικού της (2001-2004).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη ζητημάτων ισότητας και πολυμορφίας στις οργανώσεις, οργανωσιακής αλλαγής, καινοτομίας και δημιουργικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μελετά τον τρόπο λειτουργίας του φύλου, με ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της επιτελεστικότητας, αλλά και την πιθανότητα ή την αδυναμία δημιουργίας οργανωσιακών αλλαγών στον τομέα της διαχείρισης της διαφορετικότητας. Τέλος, δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας έχοντας δημιουργήσει μαζί με την Ελένη Σαλαβού τη Μονάδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Επιχειρηματικότητας (USE) στο ΟΠΑ.

Άρθρα της στα αντικείμενα αυτά, έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: British Journal of Management, Organization Studies, Journal of Cross-Cultural Management, Journal of International Human Resource Management, Personnel Review, Career Development International, Millbank Quarterly, Benchmarking: An International Journal κ.α. Η κα Κυριακίδου έχει γράψει μαζί με συναδέλφους από το UCL το βιβλίο Diff usion of innovations in health service organizations: A systematic literature review, το οποίο διακρίθηκε με το διεθνές βραβείο EHMA Baxter Award. Επίσης είναι συνεκδότρια μαζί με τον Καθηγητή Mustafa Ozbilgin, ενός διεθνούς ερευνητικού βιβλίου με τίτλο: Relational Perspectives in Organizational Studies: A Research Companion. Τέλος, υπηρετεί στην εκδοτική ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων περιοδικών, όπως το European Management Review.

Κυριακίδου Ολίβια : δες τα βιβλία!

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Μέσα από συνδυασμό θεωρίας, εργαλείων και πρακτικών παραδειγμάτων, εισάγει τον αναγνώστη στο συναρπαστικό κόσμο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Τηλεφωνήστε για τιμή

Μάνατζμεντ: Εταιρικές Λειτουργίες

Αναλύει τις βασικές εταιρικές λειτουργίες, όπως λειτουργία μάρκετινγκ, πωλήσεων, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, παραγωγής, διοίκησης ανθρωπίνων πόρων.
€35,50
€31,95

top